VLD

Obrazovni Centar

062 80 28 115

VLD Škola računara i stranih jezika

Kurs Grafičkog dizajna

CorelDRAW

CorelDRAW je program koji se koristi u profesionalne svrhe za vektorsku grafiku, kao i jedan od najčešće korištenih programa za pripremu različitih promo materijala (logotipovi, vizualni identitet, flajeri, brošure, CD/DVD omoti, opsegom manje publikacije, plakati, kalendari i sl.), zatim manje kompleksnih štampanih materijala kao i elemenata web dizajna. Podržava crtanje grafičkom tablom što omogućava slobodu i kreativnost u radu. Ima podršku za importovanje i eksportovanje u veliki broj grafičkih formata.

CorelDRAW najčešće koriste grafički dizajneri, ilustratori i web dizajneri, kako profesionalci, tako i "amateri" ali primena ovog programa je mnogo šira, te svako može da ga koristi za svoje potrebe.


Kurs IllustratorKurs Illustrator

Šta ćete naučiti na kursu

Kurs će upoznati polaznike sa osnovnim i naprednim alatima programa, njihovom primenom kroz primere, vežbu i projekate: izrada logotipa, jednostavna ilustracija, posetnica, letak, plakat, oglas, višestranični katalog i njihova priprema za štampu.

Neki od pojmova o kojima će se govoriti na kursu: vektorska grafika, rasterska grafika,crtanje na računaru – tačka, linija, objekt, rezolucija, kolorni modeli (CMYK i RGB), rasterizacija i vektorizacija, eps, ai i pdf formati (industrijski standardi), selekcija i transformacija, rad sa slojevima(layers), efekti, transparencija, rad s maskama, rad s tekstom i osnove tipografije.

 • Po završenom kursu polaznik je osposobljen da samostalno koristi program CorelDRAW za izradu grafičkih, dizajnerskih dokumenata, kako za ličnu, tako i za profesionalnu namenu.
  Po završetku kursa polaznik dobija sertifikat o uspešno završenom kursu.

 • Trajanje kursa - Individualna nastava: 16 časova
  Trajanje kursa - Grupna nastava: 32 časa
  Časovi se održavaju u terminima koje usvoje polaznici kursa zajedno sa organizatorom nastave i predavačima. Standardno pohađanje kursa je dva ili tri puta nedeljno po dva časa.

 • Za ovaj kurs potrebno je poznavanje rada u Microsoft Windows okruženju.

 • Individualna nastava: 9.920 dinara
  Grupna nastava: 9.500 dinara
  Cene se mogu razlikovati prema specifičnim zahtevima polaznika.

Pogledajte još neke kurseve

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop je najpoznatiji a po mnogima i najbolji program za obradu slika. U kombinaciji sa Adobe Illustratorom čine osnovni paket za sve koji se bave bilo kojom vrstom dizajna na računaru.

Photoshop

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator je jedan od najpoznatijih programa za vektorsku grafiku. U kombinaciji sa Adobe Illustratorom čine osnovni paket za sve koji se bave bilo kojom vrstom dizajna na računaru.

Illustrator
kurs web dizajn

Web dizajn

Posao web dizajnera jedan od najtraženijih poslova na svetu. Kvalitetno znanje s područja web dizajna lansira web dizajnera direktno u žarište svetskog tržišta internet tehnologija.

Web dizajn