y Kurs Adobe Photoshop - VLD Škola računara

VLD

Obrazovni Centar

062 80 28 115

VLD Škola računara i stranih jezika

Kurs Grafičkog dizajna

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop je najbolji program za obradu slika i dizajn. Možete ga koristiti na računarima i mobilnim uređajima da biste kreirali i poboljšali slike različitih formata. U Photoshop-u možete kreierati kompletan Mockup veb sajtova, banere, dugmiće, optimizovati slike za sajtove... Takođe možete kompletno dizajnirati aplikacije za mobilne uređaje na svim platformama(Android, iOS ili Windows Mobile...). U Photoshop-u možete praviti i jednostavnije animacije. Zahvaljujući velikom broju različitih alata za crtanje, mnogi dizajneri ga koriste za crtanje. Photoshop koriste i profesionalni fotografi (a i amateri) za obradu fotografija.


Kurs PhotoshopKurs Photoshop
kurs_obrade fotografija
kurs_photoshop
kurs_photoshop

Šta ćete naučiti na kursu

Kurs će upoznati polaznike sa osnovnim i naprednim alatima programa, njihovom primenom kroz primere, vežbu i projekate: izrada logotipa, izrada ikona za mobilne uređaje, obrada fotografija, posetnica, plakat, oglas.

Neki od pojmova o kojima će se govoriti na kursu: rasterska grafika, vektorska grafika, rezolucija, kolorni modeli (CMYK, RGB, Grayscale...), rasterizacija i vektorizacija, alati za crtanje i brisanje, selekcija, transformacija, rad sa slojevima(layers), efekti, retuširanja fotografije, rad s maskama, rad s tekstom i osnove tipografije.

 • Po završenom kursu polaznik je osposobljen da samostalno koristi program Photoshop za obradu i retuširanje slika, dizajn ikona za mobilne uređaje, izradu dizajnerskih dokumenata, kako za ličnu, tako i za profesionalnu namenu.
  Po završetku kursa polaznik dobija sertifikat o uspešno završenom kursu.

 • Trajanje kursa - Individualna nastava: 16 časova
  Trajanje kursa - Grupna nastava: 32 časa
  Časovi se održavaju u terminima koje usvoje polaznici kursa zajedno sa organizatorom nastave i predavačima. Standardno pohađanje kursa je dva ili tri puta nedeljno po dva časa.

 • Za ovaj kurs potrebno je poznavanje rada u Microsoft Windows ili iOS okruženju.

 • Individualna nastava: 9.920 dinara
  Grupna nastava: 9.500 dinara
  Cene se mogu razlikovati prema specifičnim zahtevima polaznika. Kurs je moguće platiti u celini ili na rate.

Pogledajte još neke kurseve

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator je najpoznatiji a po mnogima i najbolji program za obradu slika. U kombinaciji sa Adobe Illustratorom čine osnovni paket za sve koji se bave bilo kojom vrstom dizajna na računaru.

Illustrator

CorelDraw

CorelDRAW je program koji se koristi u profesionalne svrhe za vektorsku grafiku, kao i jedan od najčešće korišćenih programa za pripremu različitih promo materijala, štampanih materijala i elemente web dizajna.

CorelDRAW
kurs web dizajn

Web dizajn

Posao web dizajnera jedan od najtraženijih poslova na svetu. Kvalitetno znanje s područja web dizajna lansira web dizajnera direktno u žarište svetskog tržišta internet tehnologija.

Web dizajn